Nu är ansökan öppen för Nordic Circular Design Programme!

Nu har vi öppnat upp för ansökningar till ett unikt och kostnadsfritt cirkulärt affärsutvecklingsprogram för stora och medelstora företag från alla Nordens länder.

Nordic Circular Design Programme riktar sig till stora och medelstora industriella tillverkningsföretag med dedikerade R&D- och designteam. Det har redan testats för den finska marknaden med stor framgång, med deltagare som Marimekko, Stockmann, Stora Enso, ABB, Kilto och Genelec.

Under åtta månader – från oktober 2024 till maj 2025 – coachas medverkande företag i cirkulära affärsmodeller och praktiska lösningar. Genom en mix av cirkulära principer och designtänkande utvecklar ni under programmets gång en robust strategi för cirkulär ekonomi, konkreta cirkulära affärsmål och innovativa produkt- och designkoncept.

Ni kommer att möta personer i liknande roller på företag från hela Norden. Vi ses mestadels online men även i fysiska träffar i Norge, Finland och Sverige.

Cradlenet är svensk partner till programmet som drivs av Ethica i Finland, Norwegian Centre of Circular Economy och Danish Design Center med stöd av Nordic Innovation.

För vem passar Nordic Circular Design Programme?

  • Företagets storlek: Medelstora till stora företag med egen design- eller R&D-funktion.

  • Geografisk omfattning: Programmet är öppet för företag från alla nordiska länder: Finland, Danmark, Sverige, Norge och Island.

  • Sektorsfokus: Specifikt för industriella tillverkningsföretag med en egen fysisk produkt.

  • Deltagare: Minst två medverkande från varje företag: en för Executive Track och en för R&D Track. Vi rekommenderar att vara fler personer, men max sex stycken per företag.

  • Cirkulär mognadsgrad: Inga krav! Ni behöver ingen tidigare erfarenhet av cirkulär ekonomi. Det som spelar roll är att ni är nyfikna och att ni har ett genuint intresse av att utveckla företagets produkter och tjänster.

Var med och bli en drivande kraft i den cirkulära omställningen i Norden. Ansökan stänger den 13 september 2024. Programmet har begränsat antal platser. Först till kvarn!

Läs mer på circulardesignprogramme.com/nordic/

Föregående
Föregående

Vi är tillbaka efter sommarledigheten!

Nästa
Nästa

Dalarna Science Park söker symbios­partners